Fordele ved at bruge træbriketter fremfor brænde

Flere og flere danskere vælger at bruge træbriketter, når der skal tændes op i brændeovnen. Det er fordi, at de har fundet ud af, at der er flere fordele ved at fyre med denne type brændsel. Her kan du læse om alle fordelene, der er ved at fyre med træbriketter.

Gode grunde til at fyre med træbriketter i stedet for brænde

Der er faktisk hele tre fordele ved at fyre med træbriketter i stedet for at anvende almindeligt brænde. Kig nærmere på de tre fordele herunder:

Forbrændingen

Almindeligt brænde indeholder fra naturens side både fugt, bark, knaster og harpiks. Disse bestanddele kan gøre afbrændingen ujævn og svær at kontrollere. Træbriketter brænder derimod jævnt, langsomt og kontrolleret fra hele træbrikettens overflade. Det skyldes den hårde sammenpresning. 

Fugtindholdet

Som regel ligger fugtindholdet i træbriketter på omkring 6 til 8 %, hvor brænde typisk har et frugtindhold på op til 18 %. Det gør, at træbriketter afgiver mere energi, og at du ikke skal bekymre dig om træbriketternes fugtindhold.

Fastmassetallet ved køb af træbriketter

Når du køber træbriketter, får du et meget bedre overblik over, hvor meget brændsel du får for dine penge. Briketter sælges nemlig efter vægt og kan nemt stables tæt sammen, hvorfor fastmassetallet er meget tæt på 1,0. Det vil sige, at du ikke betaler for luft.

Med hensyn til almindeligt brænde sælges det i rummeter, kasserummeter eller skovrummeter. Her indgår både brændet og luften i målet. Fastmassetallet for en rummeter brænde ligger på 0,7. Det betyder, at der er 70 % brænde og 30 % luft.